Eric Schoones | tekstschrijver/publicist

Over duurzaam

Ik woon op een flinke steenworp afstand van De Kleine Aarde in Boxtel, waar enkele decennia lang pioniers op het gebied van duurzaamheid werkten. Daar raakte ik geïnfecteerd met het milieu-virus.

Voor het tijdschrift van De Kleine Aarde schreef ik tussen 2004 en 2011 tientallen artikelen, reportages en interviews, o.a. met bekende Nederlanders, de basis voor mijn eerste boek Een te grote kist bananen.
Op de pagina boeken meer info - een nieuw duurzaam boek over de stad in opdracht van Anne-Marie Rakhorst is in voorbereiding - hieronder een overzicht van enkele andere projecten.

Voor Cirkelstad, maakte ik naast een boekje over de duurzame ontwikkelingen op Heijplaat (zie ook pagina boeken) interviews met het College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Raad van Toezicht. Deze teksten zijn te lezen op de website van Cirkelstad. Sinds november 2016 ben ik eindredacteur van Argus, het tijdschrift van De Faunabescherming. Voor de Krant van de Aarde maakte ik o.a. interviews met Prinses Irene, Jan Terlouw, en ben ik als hoofdredateur verantwoordelijk voor de Cultuurbijlage. Lees hier de uitgaven van:.2017 2018 en 2019).

Eerder schreef ik o.a. teksten voor duurzaam consumentenplatford Nudge, Brabants Dagblad, Transition Town Boxtel, Nieuwe Leiders en Genoeg,
Op uitnodiging van De Groene Kamer uit Tilburg maakte ik in het kader van de Week van de Biodiversiteit 2010 en 2011 een expositie.